Terugkijken: Grote brand bij Scapino in het centrum van Stadskanaal (Video)

Deel dit artikel
Twitter @brwgroningen, bron & Twitter & foto`s Marijn Buijse 112Groningen

Stadskanaal – Aan de Hoofdstraat in Stadskanaal is de brandweer woensdag om 10:30 uur met veel eenheden uitgerukt naar een grote brand in een winkel, het zou gaan om het pand van de Scapino. Er was veel rookontwikkeling in het begin is te zien op filmpjes via social media. De brand is vooral aan de achterzijde lijkt het.

Mocht u last hebben van de rook sluit dan ramen en deuren en schakel mechanische ventilatie uit zegt de voorlichter van de brandweer via Twitter. Omliggende panden werden gelijk allemaal ontruimd. Ook werd er een NL Alert gestuurd melden omwonenden.

De brandweer blust de brand met man en macht. Om 12:05 uur werd Grip1 gegeven.  Niemand raakte voor zover bekend gewond. Later volgt meer informatie. Een 2e peloton wordt ingezet. De brand lijkt zich binnen in het pand zelf te doven, zij staan met meerdere voertuigen rond het pand om een escalatie op te kunnen opvangen.

De inzet ( brand op pauze zetten) heeft succes gehad, op dit moment zijn zij het pand van binnen aan het controleren. Helaas is er binnen in het pand wel veel schade ontstaan. Video hier.

Om 14:10 uur is het sein brand meester gegeven. Het pand gaan we ventileren en na verkennen. Salvage ondersteund de eigenaren met de afhandeling van de schade. De Hoofdstraat zal nog enige tijd gestremd zijn.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media