Grote brand verwoest pand in centrum van Veendam (Video)

Deel dit artikel
Veendam - Woensdagnacht rond 02.40 uur werd een sterke rooklucht gemeld in de Kerkstraat in het centrum van Veendam. Na een verkenning van de eerst gealarmeerde eenheid van het Veendammer brandweerkorps bleek dat er brand was in een leegstaande woning boven een stomerij.

Omdat de vuurbelasting in het pand vrij groot was, werd opgeschaald naar middelbrand. Het vuur sloeg vervolgens snel om zich heen en enkele minuten later kwamen de vlammen aan alle kanten uit het pand. Om uitbreiding naar de stomerij en naastgelegen panden te voorkomen, werden verschillende korpsen uit de regio gealarmeerd ter assistentie. Om 04.16 uur klonk het nader bericht: 'zeer grote brand'.

De politie heeft uit voorzorg ongeveer tien bewoners van naastgelegen woningen gevraagd hun huis te verlaten. Deze mensen zijn tijdelijk opgevangen in het nabijgelegen gemeentehuis.

Bij de bestrijding van de brand zijn in totaal vijf tankautospuiten en twee hoogewerkers ingezet. Door het nathouden van de naastgelegen panden, twee winkels en een horecagelegenheid, kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg. Om 06.28 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

De woning en de zolderverdieping van het pand zijn door de brand volledig verwoest. De stomerij op de begane grond en de naastgelegen gebouwen liepen forse rook- en waterschade op. De technische recherche van Regiopolitie Groningen is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Bij de brand raakte niemand gewond.

De volgende brandweerkorpsen zijn ingezet bij de brandbestrijding en de ondersteuning: Veendam, Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Zuidbroek, Hoogezand-Sappemeer, Winschoten en Groningen.

Tekst: www.brandweergroningen.nl.

Mediapublicatie`s: Rtv Noord & DvhN.

Deel dit artikel