Bedum eerste bij brandweerwedstrijden in Nieuwehorne (Video)

Deel dit artikel
AWBC, info & Remco v/d Berg 112Groningen

Nieuwehorne – Zaterdag 1 april (geen grap) was het zover. Die dag organiseerden ze de 112 vaardigheidstoetsen. 5 Brandweer ploegen uit Friesland, 4 uit Groningen en 1 uit Drenthe strijden om de titel en om een ronde verder te kunnen.

Het was een geslaagde en gezellige dag. Wij namen ook een kijkje.

Het scenario

Op 1 april, geen grap, kwam er bij de meldkamer een melding binnen van een woningbrand. Omdat er vermoedelijk mensen in de woning aanwezig zijn heeft de meldkamer gelijk opgeschaald naar middelbrand. TS Nieuwehorne is de eerste tankautospuit die naar het incident rijdt. Onderweg naar het incident gaat het echter helemaal mis.

Een personenauto met aanhanger rijdt op een onverharde weg een verharde kruising op en ziet het brandweervoertuig over het hoofd. De chauffeur van de brandweerauto ziet de auto aankomen en maakt een noodstop. De bestuurder van de personenauto remt op het laatst nog en wijkt uit. Door het uitwijken wordt door de personenauto met aanhanger een passerende fietser geraakt. De fietser raakt bekneld.

Door de noodstop zijn de bevelvoerder en de chauffeur van het brandweervoertuig lichtgewond geraakt aan hun hoofd, omdat ze de veiligheidsgordels niet hebben gedragen. De bevelvoerder is in het brandweervoertuig blijven zitten. De chauffeur is uitgestapt, wordt duizelig en gaat voor zijn voertuig zitten. Hij zit daardoor in de rijbaan van de personenauto. De rest van de bemanning is met de schrik vrijgekomen en is lichtelijk in paniek.

Het krachtig remmen van de personenauto heeft ervoor gezorgd dat de beladen aanhanger (feestkar) geschaard is. De dakconstructie van de feestkar – die uit steigerbuizen bestaat – is door de achterkant van de personenauto naar binnen geschoten. De buisconstructie verhindert dat de bestuurder van deze auto zelfstandig kan uitstappen.

Info

Uitslagen:

1.Bedum 2.Hoogezand 3.Workum 4.Oosterwolde 5.Jubbega 6.Winschoten 7.St.anneparochie 8.Veendam 9.Kollum 10.Gieten

Foto's

Deel dit artikel

Video