Brandweer inzet bij de Drie Gezusters op de Grote Markt vanwege spouwmuur

Deel dit artikel
Foto's: Patrick Wind 112Groningen & Redactie Martin Nuver & Youtube live webcam Grote Markt & Twitter @brwGroningen, bron & Oogtv

Groningen – De brandweer van Groningen is woensdagmiddag rond 16:30 uur uitgerukt naar de Grote Markt in Groningen waar een brand werd gemeld in het gebouw van de drie gezusters.

Gelukkig valt het allemaal mee en hebben wij de zaak onder controle zegt de brandweer van Groningen via Twitter.

De melding van de brand kwam rond 16.30 uur bij de hulpdiensten binnen waarop twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de locatie werden gestuurd. “Bij de melding werd direct gemeld dat er brand woedde in een spouwmuur en dat daarbij rook vrij kwam”, vertelt brandweerwoordvoerder Geert Walburg van de brandweer tegen Oogtv.nl. “Toen we ter plaatse kwamen hebben we de spouwmuur direct gekoeld. Het laatste bericht is dat het allemaal ontzettend mee valt. We hebben ook al heel snel één van de tankautospuiten weer terug kunnen sturen naar de kazerne.”

De horecagelegenheid was ontruimd: “Men heeft de bezoekers naar een naastgelegen pub geleid, zodat men niet in de kou hoefde te staan.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media