Boeren blokkeren ingang zuivelfabriek+delegatie komt langs

Deel dit artikel
Marum - In Marum werden de poorten van de zuivelfabriek geblokkeerd door melkveehouders. Enkele tientallen boeren hebben zaterdagmorgen met hun tractoren de poorten geblokkeerd van zuivelfabriek Zuidelijk Westerkwartier in Marum.

Ze protesteren hiermee tegen de lage melkprijs. De verwachting is dat de supermarkten over niet al te lange tijd nee zullen moeten verkopen. Naast Marum werden zaterdag ook de fabrieken in Leeuwarden, Workum en Lelystad geblokkeerd. De directie van de zuivelcooperatie veroordeeld de acties van de boeren. Hoelang de actie in Marum gaat duren, is niet bekend. Ook in Gerkesklooster was een protest(laatste 3 foto s Jan Beets)

 

Marum – Een delegatie van Friesland Food is zaterdagavond bij de zuivelfabrieken langs geweest om met de daar aanwezige mensen van DDB (Dutch Dairymen Board) te praten over de ontstane situatie. Na enig heen en weer gepraat waren de twee partijen (nog) niet echt tot elkaar gekomen. Het voornaamste punt van discussie bleef echter de kostprijs van een liter melk. Ook werd door een van de leden van DDB naar voren gebracht dat zij op (districts) vergadering niet serieus werden genomen en werden weggehoond. Dit werd echter door de delegatie van Friesland Food tegengesproken. Nadien zijn ze vertrokken naar de vestiging in Gerkesklooster om ook daar met de mensen te praten. Of de komst van de delegatie enige indruk bij de heren van DDB heeft achtergelaten valt te betwijfelen. Hoelang Marum nog bezet blijft is nog niet bekend.
 

 

Zie ook Dvhn

Deel dit artikel