Overig: Vlaggetjesdag in Zoutkamp

Deel dit artikel
Zoutkamp - Tweede Pinksterdag stond het in Zoutkamp weer bol van de activiteiten. De traditionele Vlaggetjesdag vond weer plaats in het oude havendorp.

Vermoedelijk door de warmte van de voorjaarszon werd de markt iets minder bezocht ten opzichte van verledenjaar. Minder leuk werd het er niet door, integendeel, het werd zeer gezellig, zeker op de terrassen. Uiteraard was er weer de grote braderie en net zo als vorig jaar was er een rondvlucht met een Helikopter boven zoutkamp. S'middags waren er optredens van het Zoutkamper Smartlappenkoor samen met Rundezangers uit Emmer-Compascuum en de Ollerommer Vlintboksems. Rond 13.00 uur kon iedereen die mee wil, inschepen op de visservloot voor het binnen halen van de Garnalenkoningin. Om ongeveer 15:30 kwam de vloot weer terug in de haven voor het ontvangst van de Garnalenkoningin met Hofhouding.

Een malletband had `s morgens een rondgang gemaakt door het dorp, `s middags hebben ze twee keer opgetreden op de markt en tenslotte de Koningin naar het podium begeleid.(Uno Animo uit Zuidwolde)

Zie ook Rtv Noord.

Binnenkort nog meer overig nieuws op deze site en een nieuwe lay out.

Deel dit artikel