112 Kort: Twee brandweervoertuigen nodig om kat te redden

Deel dit artikel
Groningen - Woensdagavond om 20:00 uur moest de hoogwerker 758 naar de Helperwestsingel in de stad om een kat te redden op hoogte. Ter plaatse werkte de hoogwerker niet echt mee, er bleek een storing in het mechaniek te zitten. De brandweer heeft toen de ladderwagen 757 maar gehaald van de Sontweg.

Ondertussen probeerde een overbuurman (tevens 112 fotograaf) het nog met ladder, die net te kort bleek te zijn. Ook kwamen veel buren kijken.

Door de hectiek van de toegestroomde buurtbewoners, de twee brandweervoertuigen en de overvliegende traumahelikopter, werd het het beestje allemaal te veel. Toen een brandweerman het beestje probeerde te pakken, raakte het in paniek en wou terug springen waar het vandaan kwam, namelijk een balkon wat 2 meter hoger lag. Dit bleek te hoog voor het arme dier en het viel ruim 7 meter naar beneden. Het dier verkeerd in een shock toestand, maar kon worden gekalmeerd door de eigenaren. Wel heeft het dier hoogstwaarschijnlijk een of meerdere gebroken poot(jes). Het dier kwam gelukkig wel met alle pootjes op de grond. Over de toestand van het diertje nu is onbekend.

Deel dit artikel