Wielrennen bij Middelstum

Deel dit artikel
Middelstum - Middelstum - Nieuwsgierig kwamen de vroege voorbijgangers kijken naar de voorbereidingen van de ICW-wedstrijd bij Middelstum. De ICW is een competitie van kleinschalige en laagdrempelige wielerwedstrijden in het Noorden.

Op 27 april stond een primeur gepland, de jonge wielervereniging Cycle Sport Groningen organiseerde haar eerste ICW-wedstrijd met start en finish aan de Pompsterweg bij Middelstum.

In de voorbereidingen hadden alle omwonenden een brief gekregen zodat ze op de hoogte waren van wat er ging gebeuren. Piet Kolstein was actief geweest om de mensen in het dorp bij het evenement te betrekken. En met succes want daardoor konden de wegen beschermd worden door verkeersregelaars van de IJsbaanvereniging IJsbaan Middelstum, die weer van een lunchpakket voorzien werden door de Broodboetiek.

Ook bij opbouwen kon op de hulp van een aantal lokale mensen gerekend worden en met de logistieke ondersteuning van Vast Banket en Robbe interieurbouw werd in korte tijd een start en finishstraat gereed gemaakt. De enige smet was dat de bestelde jurywagen op het laatste moment aangaf niet te zullen verschijnen. Dat betekende dat er geen geluid was en maakte het voor de juryleden moeilijker om de uitslag op papier te krijgen. Er werd nog een snelle poging ondernomen om elders in Middelstum een geluidwagen te regelen, maar met nog maar een kwartier voor de eerste start bleek dat toch te kort dag. Om 12.00 uur precies kon de voorrijwagen van Toyotadealer Lantinga zich in beweging zetten voor de eerste wedstrijd van de dag met een klein pelotonnetje dames. Het weer was mooi maar de stevige wind zorgde er voor dat de dames zich toch behoorlijk moesten inspannen om hun 7 ronden van 6 kilometer af te leggen. Margriet Engelsman uit Noordwijk bleek in de eindsprint de snelste, vlak voor Karen Werkman en Suzanne van Gelder van de organiserende vereniging.

 

De tweede start van de dag was voor een gemengd peloton van Nieuwelingen, Junioren en Amateurs-B. De deelname was hier groter en zo’n 30 man zetten zich in beweging voor 8 ronden. De heren maakten er een mooie koers van met tal van ontsnappingen. De hoofdrol was er voor een Nieuweling, Jorian Wals uit Kantens reed ronden lang solo op kop en wist de wedstrijd te winnen. In een achtervolgend groepje won Wilco de Roos de sprint, vlak voor de werelduurrecordhouder bij de Masters 60+ Jan Brander uit Ureterp. Ook de laatste wedstrijd van de dag liet een mooi deelnemersveld zien. Zo’n 40 Amateurs-A vertrokken voor 60 kilometer. Vooral de Kannibaal uit Peize een Cycle Sport Groningen stonden met een sterke formatie aan de start en wisten de koers kleur te geven. Even na half koers ontstond een kopgroep van vier man, waar later nog drie renners aansluiting bij vonden. Deze groep kon om de dagzege gaan strijden. Rondemiss Dieuwertje, versgekapt door Anita’s hairfashion, mocht uiteindelijk de door Plus Tuitman beschikbaar gestelde bloemen overhandigen aan de winnaar Pim Cazemir. Cycle Sport Groningen legde met Frank Huisman voor de derde keer die dag beslag op de tweede plaats en het podium werd compleet gemaakt door Marcel Weinans. Al met al kunnen we terugkijken op een goed verlopen wedstrijd, waarbij de EHBO-ers van de plaatselijke EHBO-vereniging gelukkig niet in actie hoefden te komen, en die zeker een vervolg waardig is.

 

Deel dit artikel