Man (27) die agent ernstig verwonde in Anjum blijft langer vast zitten

Deel dit artikel
112Groningen.nl & OM Noord-Nederland Twitter (Bron).

Anjum –  De 27-jarige man uit Noordoost-Fryslan die tijdens de jaarwisseling in Anjum is aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een politieagent, blijft langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag bevolen. De man zal zich op woensdag 12 januari op de snelrechtzitting in Leeuwarden moeten verantwoorden. Dit is de enige verdachte die nog in voorlopige hechtenis zit met betrekking tot oud&nieuw gerelateerde zaken. Dat meldt het OM maandagmiddag.

In Anjum zorgde een groep van zo’n 150 mensen voor ongeregeldheden. Zo werd er eerst brand gesticht op de kruising van de Mûnebuorren, Skeanewei en de Burmaniastrjitte. De ME werd ingezet om ervoor te zorgen dat de brandweer het vuur veilig kon blussen.

De gemeente kondigde rond 00.30 uur een gemeentelijke noodverordening af, waardoor niemand zich meer op straat mocht bevinden. Desondanks werden er nog meerdere branden gesticht in Anjum. De ME heeft gedurende de nacht meerdere charges uit moeten voeren.
Agent ernstig gewond

Rond 02.40 uur raakte een politieagent gewond. De agent vorderde een man om weg te gaan op basis van de noodverordening. De man weigerde en gooide op een afstand van ongeveer twee meter een glazen flesje in het gezicht van de agent. Die raakte daarbij ernstig gewond. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat hij meerdere breuken in zijn gezicht heeft.

Collega’s van de gewonde agent konden snel de verdachte aanhouden. De 27-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân zit nog vast en zal worden verhoord. Bij de ongeregeldheden in Anjum is ook nog een 18-jarige man uit de gemeente Noardeast-Fryslân aangehouden, omdat hij met houten planken richting de ME aan het gooien was.

Lees ook: 112Groningen.nl Archief

Foto's

Deel dit artikel

Social media