Man(21) overleden na steekpartij Damsport, steekwapen van minimaal 35 cm gevonden (Video)

Deel dit artikel
Foto's: Martin Nuver 112Groningen

Groningen  – De politie is aan het Damsport in de stad in verband met een geweldsincident. Rond 23.50 kregen zij deze melding en kort daarop troffen zij een persoon met zeer ernstig letsel aan in de woning meldt de politie via Twitter. Deze kreeg gelijk medische hulp. In verband met deze melding is een (man20) als verdachte aangehouden, die is overgebracht naar het bureau.

 

In de Damsport is de directe omgeving van het pand afgezet. Een sporenonderzoek werd gestart. Er werd een steekwapen van minmaal 35 cm gevonden(zie foto en film). De GGD arts kwam ook ter plaatse.  De recherche was de hele nacht en deel van zondag bezig met het grote onderzoek. De toedracht is niet bekend.

 

Update 04:00 uur: 1 man(21) is overleden meldt een zeer betrouwbare bron, dit werd later bevestigd.

 

Update 09:45 uur:

 

De politie heeft gisteravond een 20-jarige man uit Groningen aangehouden vanwege betrokkenheid bij het fatale geweldsincident aan de Damsport.

Rond 23.50 uur kreeg de politie een melding van een ernstig geweldsincident aan de Damsport. Zij zijn direct ter plaatse gegaan en troffen daar  in een woning een ernstig gewonde man aan. Hulpverlening is direct gestart maar mocht niet meer baten. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het gaat om een 21-jarige man uit Groningen.

Kort na de melding is een verdachte in de buurt van de woning aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau.

Onderzoek

De politie is vervolgens een groot onderzoek gestart om de toedracht van het incident te kunnen achterhalen. De directe omgeving is afgezet voor forensisch onderzoek. Vannacht is er voor zover dat mogelijk was een buurtonderzoek gestart en het team gaat vandaag verder met het horen van betrokkenen en getuigen.

Getuigenoproep

De politie komt nog steeds graag in contact met getuigen of mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Zij kunnen bellen via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem kan er informatie gedeeld worden via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

 

Foto's

Deel dit artikel

Video

Social media