Henk Freuling neemt afscheid van brandweer

Deel dit artikel
Pekela - Henk Freuling heeft op 1 april 2008 afscheid genomen van het korps Pekela na een brandweercarrière van 25 jaar. Op zondag 30 maart werd middels een in scene gezette uitruk bij het verzorgingstehuis de Molenhof Henk verrast door zijn collega's.

Hij moets zijn eigen collega's redden omdat er sprake was van een liftopsluiting. Afgelopen zaterdag is officieel afscheid van Henk genomen tijdens de feestavond in restaurant Pekelahof. Naast de gebruikelijk brandweeronderscheidingen werd

Henk door burgemeester Schollema koninklijk onderscheiden. Hij heeft ruim een jaar gebruik gemaakt van de overgangsregeling voor “55 plussers”. Henk is op 1 april 1983 begonnen bij de brandweer. Vroeger was het gebruikelijk dat een medewerker van de buitendienst ook lid werd van de vrijwillige brandweer. Henk was enkele jaren in dienst als schilder bij de toenmalige gemeente Oude Pekela toen hij gevraagd werd om lid te worden van het korps. Naast de normale activiteiten is hij ook altijd betrokken geweest bij de nevenactiviteiten zoals, fietsdriedaagse, bogen plaatsen en het schilderwerk (zie de prachtige oude logo op de oude brandweerauto). Naast Henk was ook zijn echtgenote Lieneke nauw betrokken bij allerlei activiteiten.

Deel dit artikel