Jongen (19) weer op vrije voeten (Video)

Deel dit artikel
Groningen - GRONINGEN -De 19-jarige Stadjer Ade T. die woensdag werd opgepakt op verdenking van brandstichting in de Euroborg, afgelopen zondag, is op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte.

Ade T. werd aangehouden na verklaringen van meerdere getuigen die hem aanwezen als een van de brandstichters. Er hebben zich echter ook getuigen gemeld met ontlastende verklaringen.

André de Vries, een bekende van T. was daar een van. Hij ging vanmiddag naar het politiebureau om een verklaring over T. af te leggen. “De agent vertelde me dat drie mensen Ade hebben aangewezen als degene die met een brandende toiletrol heeft gegooid. Ik meen begrepen te hebben dat er volgende week nog twee komen.”

De Vries is stellig over de onschuld van T. “Ik stond een paar rijen achter hem. En ik heb iedere rol gezien die hij heeft gegooid. Er zat geen enkele brandende rol bij. Toen ik hem na afloop tegenkwam voor de Euroborg, zei hij: 'degene die dit gedaan heeft, moeten ze een enorm pak slaag geven.' Dat zeg je niet als je het zelf hebt gedaan.”

De moeder en stiefvader van T. zijn overtuigd van de onschuld van hun zoon. Zijn achternaam is de reden voor de arrestatie, denken zij. De halfbroer van Ade zou in het verleden bij de Z-side 'aardig wat rotzooi' hebben getrapt, aldus de stiefvader. (tekst www.dvhn.nl)

Zie ook artikel van ons over de pyromaan van het Oosterpark: Dvhnsite

Deel dit artikel