Evacuatie en 6 gewonden na brand Wibenaheerd (Video)

Deel dit artikel
Groningen - GRONINGEN - Zes personen, waaronder twee baby's, zijn donderdag rond middernacht voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht, nadat zij rook hadden binnengekregen bij een brand in de stad Groningen.

Rond 23.30 uur was brand onstaan in een portiekwoning aan de Wibenaheerd in Groningen. Een wasmachine had vlamgevat. De bewoners hebben de brand gemeld bij de alarmcentrale in Groningen en konden zichzelf in veiligheid brengen.

De brand ging gepaard met veel rookontwikkeling. Het brandweerkorps van Groningen kwam ter plaatse met een tankautospuit en een autoladder. Vanwege de forse rookontwikkeling was het noodzakelijk om enkele woningen in de portiek te ontruimen.

Zowel de bewoners van de woning waar de brand was ontstaan, als vier bewoners van naastgelegen woningen hadden rook binnengekregen. Drie gealameerde ambulances hebben de vier volwassenen en twee baby's voor nader onderzoek naar een Gronings ziekenhuis overgebracht.

De brandweer had het vuur snel onder controle. De brandende wasmachine werd met een hogedrukspuit geblust. Ook werden enkele huisdieren in veiligheid gebracht. De brandweer heeft de woning en de portiek vervolgens geventileerd. De brandschade in de woning bleef beperkt.

Tekst: www.brandweergroningen.nl.

Zie Tv Noord en Oogtv met onze beelden.

Deel dit artikel