112Kort: Schoolbrand Eelde en containerbrand Middelstum

Deel dit artikel
-

Oudejaarsdag even voor de middag kreeg de brandweer van Eelde de eerste brandmelding melding van de jaarwisseling. In een bijgebouw van school de Ekkel waar een enkele klasse in zijn gehuisvest was met zwaar vuurwerk een raam opgeblazen en een binnen brand ontstaan. Buiten was erg veel jeugd aanwezig met tassen vol vuurwerk. In het klaslokaal was brand ontstaan op de vloer waarbij de vloerbedekking en houtenvloer beschadigd werden. Ook heeft de roetvorming erg veel schade veroorzaakt, maar kon de brandweer van Eelde erger voorkomen door dat ze snel ter plaatse waren. Politie heeft rapport opgemaakt van het voorval.

Eerder was er met erg zwaar vuurwerk al een stalen brievenbus opgeblazen bij Unive verzekeringen in Paterswolde. De stalen kast met nog poststukken daarin werd volledig van de muur gerukt waarbij het deurtje een tiental meters werd weggeblazen. De poststukken zijn zwaar beschadigd geborgen door medewerkers van het kantoor. Ook van dit voorval is aangifte gedaan bij de politie.

Middelstum – Om kwart voor 1 kreeg de brandweer Middelstum een melding over een containerbrand bij Groensingel. Ter plaatse bleek de container daadwerkelijk in de brand te staan. Met 1 staal hogedruk kon de brandweer het vuur uit krijgen en na een kwartier ging de brandweer terug naar de kazerne.

Deel dit artikel