Carbidschieten Zevenhuizen al 15 jaar feest (+ Video)

Deel dit artikel
-

“We vieren dit jaar ons derde lustrum, 15 jaar lang carbidschieten in Zevenhuizen. Prachtig!”

De voorbereidingen van het evenement zijn reeds in volle gang. “We hopen ook dit jaar weer veel mensen welkom te heten bij het carbidschieten. Het wordt wederom een spectaculair jaar. Als vanouds de melkbusdeksels welke de lucht in gaan maar ook tal van voetballen. U bent van harte uitgenodigd om het spektakel te aanschouwen!”

Het carbidschieten wat eigenlijk niet meer weg te denken is als traditie op oudejaarsdag in Zevenhuizen, heeft dus 15 jaar geleden zijn begin gekend. “Als vriendengroep in de leeftijd van toen vijftien, zestien jaar, begon het carbidschieten met 4 melkbussen op het weiland aan de Veldstreek in Zevenhuizen. Vertier zoeken op oudejaarsdag en misschien wel iets ondeugend, waren de drijfveer achter het begin van het carbidschieten. Nu, en daarbij op het aantal jaren terugkijkend, is het carbidschieten in Zevenhuizen uitgegroeid tot een waar volksvermaak voor een groot publiek. Iets waar we trots op zijn!”

“Vanaf het eerste begin schieten we met carbid op het weiland van Duurt en Gina Kuiper. We zijn hier altijd welkom waar het in de voorbereidingen al gezellig is. Moeder Kuiper staat altijd klaar met haar overheerlijke oliebollen. Deze zijn op oudejaarsdag ook zeker weer te proeven. Alsmede de overheerlijke snert, warme worsten en gehaktballen.”

De carbidboys is een enthousiaste vriendenclub. “Onze club vloeit voort uit de lagere schooltijd en de periode daarna. Gedurende de middelbare schooltijd organiseerden we altijd twee dingen in een jaar. Dat was een schuurfeest en het carbidschieten. We hebben gemerkt dat wij met de organisatie van het carbidschieten altijd gewaardeerd zijn. Ieder jaar trekt het evenement weer zo’n 1500 bezoekers.
Zie ook www.smilda.net

Deel dit artikel