Friesland Flits: 2 ongelukken te Kollum; Auto in kanaal en droge sloot

Deel dit artikel
-

Kollum – Vrijdagavond is een personenauto met een ouder echtpaar in de Trekvaart beland naast de Eyso de Wendtstraat te Kollum. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam in een slip door het natte wegdek. De auto ging door de berm en werd als het ware door een buis, die op de kant lag, gelanceerd.

Hierdoor kwam de auto ver van de wal in het water terecht. Het echtpaar kon op eigen kracht de auto verlaten en de wal bereiken. De gealarmeerde brandweer en duikers hoefden dan ook niet meer ter plaatse te komen. De inzittenden, beide uit Kollum, kwamen met de schrik en natte kleren vrij.

De ter plaatse gekomen ambulance heeft de slachtoffers naar huis gebracht, waar een warme douche wachtte. Bergingsbedrijf Van Kammen heeft met hulp van een bootje de auto vast gekoppeld en geborgen.

Kollum – Een automobilist is vrijdagmiddag rond vier uur met zijn auto in een sloot beland aan de Van Limburg Stirumweg te Kollum. De auto kwam na een scherpe bocht met de rechter wielen in de drassige berm terecht, waardoor de auto begon te glijden.

Een snelle stuur correctie was niet mogelijk doordat er veel verkeer uit de tegenovergestelde richting kwam. De auto gleed vervolgens in de sloot. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Bergingsbedrijf Van Kammen uit Surhuisterveen heeft de auto uit de sloot getakeld en geborgen.

Deel dit artikel