10.000 Euro beloning voor gouden tip `T Zandt (+ Video)

Deel dit artikel
-

‘T Zandt – De Hoofdofficier van Justitie in Groningen looft een beloning van 10.000 euro voor de tip die leidt tot aanhouding van de dader van de reeks brandstichtingen in ’t Zandt. Het Openbaar Ministerie hoopt hiermee een extra impuls te geven om het onderzoeksteam van de politie aan meer essentiële informatie te helpen.

Bloedspoor
De politie beschikt inmiddels over een bloedspoor dat maandagavond is aangetroffen bij de brand aan de Molenweg. Het bloed is ontdekt op een hekje vlakbij de in brand gestoken schuur. Vermoedelijk is de persoon in kwestie over het hekje geklommen en heeft hij daarbij een kleine verwonding opgelopen, mogelijk aan een hand. Het is mogelijk dat de persoon in kwestie een voorbijganger of een getuige is geweest. Het is ook niet uitgesloten dat het bloed afkomstig is van de dader. De politie verzoekt de tot nu toe onbekende dan ook dringend zich te melden zodat de situatie kan worden opgehelderd of om eventuele verdenkingen uit te sluiten.

Schuurtje

Uit het politieonderzoek is ook gebleken dat het schuurtje voorafgaand aan de brand op een bepaald tijdstip niet meer was afgesloten. Dit is gezien door een omwonende. De politie attendeert de bewoners van ’T Zandt er nogmaals op dit soort ogenschijnlijk kleine zaken zo snel mogelijk te melden.

Mensen met informatie kunnen bellen met Regiopolitie Groningen via 0900-8844, met de Criminele Inlichtingen Eenheid op 050-5874546 of met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Deel dit artikel