E.H.B.O-ers oefenen groot ongeval in Euroborg

Deel dit artikel
-

Groningen – Bij een ongeval met een fakkel zijn er in het gastenvak van de plaatselijke FC 14 gewonden gevallen. De aanwezige Medische Dienst van FC Groningen heeft alle slachtoffers behandeld. Van de 14 slachtoffers zijn er 3 afgevoerd naar het brandwondencentrum en 9 naar het ziekenhuis.

De Medische Dienst van FC Groningen behoort volgens de KNVB tot de top van Nederland. Om tot die top te blijven behoren, moet er geoefend worden.

Daarom heeft er in de Euroborg afgelopen zaterdag 17 november een grote E.H.B.O oefening plaatsgevonden. Tijdens deze oefening is er nauw samengewerkt tussen de Medische Dienst van FC Groningen en de scoutingvereniging “Medische Eerstehulpverleners Stam Groningen Drenthe”. Hierdoor was het mogelijk een dergelijke grootschalige oefening te organiseren. Aan de oefening hebben bijna 100 EHBO’ers, meerdere lotusslachtoffers en vele vrijwilligers meegewerkt.

Tijdens de oefening is er in het bijzonder gelet op de onderlinge communicatie van de Medische Dienst en de communicatie met de Officier van Dienst Geneeskundig.

Voorafgaand aan de calamiteit in het gastenvak zijn de competenties van alle EHBO’ers getoetst. Dit is gebeurd door middel van levensechte ongevalsituaties die verspreid waren over het gehele stadion.

De oefening zal uitgebreid geëvalueerd worden zodat de Medische Dienst tot de top van de betaald voetbalorganisaties blijft behoren.

(Foto`s: Martijn Scholten)

Deel dit artikel