Feestavond brandweer Oldambt

Deel dit artikel
Olddambt - Zaterdag zette de brandweer Oldambt op de traditionele feestavond enkele van haar vrijwilligers in het zonnetje. De brandweerlieden werden in het zonnetje gezet vanwege hun bijdrage aan de veiligheid in de gemeente Oldambt.

Het ging hierbij om jubilarissen van 12,5, 20 en 25 jaar en een afscheid van een brandweerman. Burgemeester Pieter Smit speldde bij de jubilarissen een medaille op en overhandigde een oorkonde en een bos bloemen.

 

Onder hen was ook commandant Nico Koomans van den Dries, die zijn 25 jarig jubileum mocht vieren. De burgemeester sprak enige persoonlijke woorden tot en over de commandant waarna deze het stokje overnam en voor de overige brandweerlieden een persoonlijke noot had voorbereid. Na afloop werd er uiteraard nog even geposeerd voor een groepsfoto waarna de feestavond nog erg gezellig werd. Omdat het hele korps van de gemeente Oldambt niet voor een eerste uitruk beschikbaar was nam de Pekelder brandweer waar op de Winschoter kazerne.

 

Zij moesten in deze waarnemende functie 's avonds nog uitrukken naar Scheemda. De jubilarissen waren: 12,5 jaar: Arie Dijkhuis, Roel Loeters, Hans Pluim, Henk Jan Meijer en Inko Postmus 20 jaar: Jan Karel Smit, Jakob Mulder, Marcel Lasker, Elzo Wolda en Geert Zoutman 25 jaar: Nico Koomans van den Dries en Henk Mulder Daar naast had Jan Willem Slageren, na 19 jaar dienst, op 1 januari 2010 afscheid van de brandweer genomen. Door ziekte kon hier deze avond pas aandacht aan dit afscheid worden geschonken. Hij ontving een bronzen straalpijpje en een afscheidsoorkonde.

Deel dit artikel