Waterschap overal druk bezig + Nooddijk

Deel dit artikel
Mélarno Kraan 112Gr.
Oudezijl / Scheemda - De hoge waterstanden zorgen voor veel oplettendheid in onze provincie. In Oudezijl is het waterschap begonnen met het aanleggen van een nooddijk.

De bewoners aangrenzend aan de Westerwoldse Aa zijn ervan overtuigd dat ze natte voeten krijgen. Waterschap Hunze en Aas wil dit voorkomen door de nooddijk. Overal in de provincie worden maatregelen genomen.

 

Zo wordt het vee verplaatst naar andere polders, en kunnen de polders bij nood onder water worden gezet. Op verschillende plaatsen draaien pompen volop en waar het kan wordt er gespuid. In Scheemda is te zien hoe hoog de waterstand in het Winschoterdiep is. Het water is bijna even hoog als de onderkant van de ‘Eexterbrug’.

 

Kropswolde – De gemeente Hoogezand heeft woensdagavond een 50-meter lange nooddijk aangelegd langs de Waesingeweg in Kropswolde. De medewerkers van de gemeente hadden opdracht gekregen van waterschap Hunze en Aa´s om de dijk te verhogen omdat er kans bestaat dat het waterpeil de komende nacht om hoog gaat. Met veel zand en plastic werd de dijk op de laagste plaats ongeveer 50 cm verhoogd.

Foto's

Deel dit artikel