17-jarige slaat overvaller weg bij pinautomaat in stad

Deel dit artikel
Groningen - Een 17-jarige jongeman uit Ede (Gld) werd donderdagavond bijna slachtoffer van diefstal van zijn geld.

De jongen pinde rond 21:00 uur een geldbedrag bij een pinautomaat aan de Van Lenneplaan in Groningen. Nadat het slachtoffer klaar was met de transactie, werd hij door twee jongens benaderd.

 

Het duo bedreigde het 17-jarige slachtoffer met een steekvoorwerp en eiste geld. Er ontstond een worsteling waarna beide straatrovers er zonder buit vandoor gingen. Het slachtoffer raakte bij de diefstal niet gewond. De politie beschikt van beide straatrovers over de volgende signalementen:

 

Dader 1: een licht getinte jongen; ongeveer 18 en 25 jaar; 1.80m en 1.85m; bruine ogen; gekleed in een zwarte glimmende gewatteerde jas met logo en zwarte capuchon; zwarte dunne sjaal over mond; donkerkleurige spijkerbroek; witte gympen en in elk oor een zilveren vierkanten diamanten oorbel;
Dader 2: een blanke jongen; ongeveer 22 en 30 jaar; 1.85m en 1.90m; blauwe ogen; mager postuur; littekens op linker en rechterwang; blond/bruine baardgroei op de kin en gekleed in zwarte dunne jas; donkerkleurige spijkerbroek;
De politie heeft direct van het slachtoffer een aangifte opgenomen. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident of mogelijk meer weten over deze poging straatroof. Zij kunnen bellen op het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

 

 

Dichtbij

Deel dit artikel