Verkeersveiligheidsproject van start A7

Deel dit artikel
Groningen/ Friesland - Op vrijdag 9 december 2011 vindt de start plaats van het project ‘A7 Veilig'.

In dit project werken Rijkswaterstaat Noord-Nederland, Politie Fryslân, Regiopolitie Groningen, het KLPD, Openbaar Ministerie, Landelijk Parket Team Verkeer en de provincies Fryslân en Groningen samen aan de verbetering van de verkeersveiligheid op de rijksweg A7, van de Afsluitdijk tot Bad Nieuweschans. Het is een unieke samenwerking die op deze schaal nog niet eerder in ons land heeft plaatsgevonden. Weggebruikers kunnen bovendien hun mening geven over de gehele route via www.A7Veilig.nl

 

Het project A7 Veilig is bedoeld om de verkeersveiligheid en doorstroming op de rijksweg A7 te bevorderen. De partijen willen het verkeersveiligheidsgevoel van weggebruikers vergroten en het aantal letselongevallen verminderen. Uit onderzoek is gebleken dat het gedrag van de weggebruikers in de meeste gevallen de oorzaak is van de ongevallen op de A7. Door zich in het project vooral te richten op de inzet van zichtbare handhaving en educatie hopen de partijen het verkeersgedrag op de snelweg te verbeteren.

 

Het KLPD, Regiopolitie Groningen en Politie Fryslân houden de komende twee jaar extra verkeerscontroles op de A7 waarbij de weggebruikers direct worden staande gehouden en aangesproken worden op hun gedrag. De politie let extra op te hard rijden, alcoholgebruik en op asociaal rijgedrag, zoals onvoldoende afstand houden, onnodig links rijden en afleiding achter het stuur. Rijkswaterstaat neemt als wegbeheerder verschillende maatregelen aan de A7 die de doorstroming en verkeersveiligheid verbeteren. Zij neemt de weg op dit moment en de komende tijd op verschillende plekken onder handen. Zo zijn (grote) projecten op handen bij het Knooppunt Joure, de Zuidelijke Ringweg Groningen en op de aansluiting A7-N33 bij Zuidbroek.

 

Weggebruikers worden bij het project betrokken via voorlichtingsacties en een online enquête over hun verkeersveiligheidsgevoelens. De resultaten van de enquête vormen input voor (bijstelling van) de aanpak van de projectorganisatie. De enquête is te vinden opwww.A7veilig.nl. Op datzelfde adres kunnen weggebruikers informatie vinden over het project.

Deel dit artikel