Interessante tip zaak Roo en Bont

Deel dit artikel
Groningen - Er zijn interessante tips binnengekomen in de moordzaken Antoinette Bont en Harry Roo. Dat meldt Peter R. de Vries, die zondagavond uitgebreid aandacht aan de zaak besteedde.

In een tweet laat hij weten: 'Ruim 20 tips over moord Antoinette Bont/Harry Roo… Een paar zeer interessante! Zou het dan toch nog lukken…?'

 

Tegelijkertijd meldt een politiewoordvoerder dat bij het cold case team dat beide zaken uit 1995 naast elkaar legt, ook 14 tips zijn binnengekomen. In de uitzending legde De Vries in samenwerking met het Groningse cold case team een verband tussen de moord op prostituee Antoinette (Saskia) Bont en coffeeshophouder Harry Roo in de zomer van 1995. Er zijn veel frappante overeenkomsten, die destijds niet naast elkaar zijn gelegd. Zoals bijvoorbeeld een rode Ford Fiesta, die in beide onderzoeken is genoemd.

 

Of de haren van een herdershond die op het lichaam van Antoinette Bont zijn gevonden, terwijl op de afgelegen plek in Siddeburen waar Harry Roo is vermoord, ook herdershonden waren. Verder werd in de uitzending de rol belicht van enkelen betrokkenen in de zaak Harry Roo: Harry's weduwe Marja, een rechercheur met wie ze bevriend raakte, dader Henk E. en diens handlanger Johan.(Dichtbij/ tekst)

Deel dit artikel