Winnaar bekend Foto wedstrijd Tasman toren

Deel dit artikel
Groningen - Enige tijd geleden heeft Lefier een fotowedstrijd voor de Tasman Toren georganiseerd, om deze prachtige toren onder de aandacht te brengen.

De foto wedstrijd was een groot succes! We hebben ruim 180 foto's ontvangen. De vakjury heeft een top-3 van foto's samengesteld. De drie winnende foto's zijn afgedrukt op canvas en worden permanent opgehangen in de hal van de Tasman Toren.

Tijdens het Open Huis op zaterdag 26 november zijn de winnaars bekend gemaakt, om 12 uur. Ook zijn alle ingezonden foto’s geëxposeerd in de modelwoningen. Iedereen was van harte welkom tussen 11:00 en 14:00 uur om de foto's te bekijken!

Inmiddels is de Tasman Toren bijna helemaal bewoond. Lefier heeft nog enkele appartementen beschikbaar voor koop en huur. Van Wijnen heeft nog enkele XXL-appartementen beschikbaar voor koop. Meer informatie: www.tasmantoren.nl

 

 

Juryrapport fotowedstrijd Tasman Toren Een deskundige jury heeft alle inzendingen beoordeeld. De samenstelling van de jury: Jan Welter, voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van de Tasman Toren Henny Vegt, fotograaf bij Brugborg Mark Sekuur, architectuur- en gebiedsfotograaf bij Prima Focus.

 

Inzendingen:

 

De variëteit in inzendingen was groot; close-upfoto’s waarin de nadruk lag op het architectonisch detail, overzichtsfoto’s waarin het karakteristieke gebouw in de bijzondere omgeving naar voren kwam en foto’s waarin het gebouw als icoon werd neergezet.

 

Uit de 181 ingezonden foto’s hebben de juryleden een eigen selectie van 10 voorkeurfoto’s gemaakt. Hierbij is onder andere gelet op de compositie, het lichtgebruik, de creativiteit, het fotografisch verhaal en de sfeer van de foto.

Uit de geselecteerde foto’s is tijdens een gezamenlijk beraad een top 3 is vastgesteld. Tweede en derde plek Op de derde en tweede plek zijn twee foto’s geëindigd die opvielen vanwege de mooie lucht en zachte kleuren. De foto’s zijn beide in de avonduren gemaakt, waardoor het beeld aantrekkelijk oogt. De relatie van het gebouw met de waterrijke omgeving komt goed tot zijn recht, doordat de context is mee gefotografeerd. De compositie is de beslissende factor geweest in de toekenning van de tweede en derde plaats.

In de ene foto geeft de aanlegsteiger een prettige dieptewerking, waardoor het beeld net iets interessanter oogt dan de foto die op de derde plaats is geëindigd. Op de derde plaats is geëindigd de foto van de Tasman Toren in de schemering van Gert-Jan Rodenboog. Op de tweede plaats is geëindigd de foto van de Tasman Toren aan het water van Rudmer Zwerver.

Winnaar

De eerste plaats is vergeven aan een foto die een mystieke sfeer oproept. De foto trekt meteen de aandacht en zorgt er daarnaast ook voor dat de aandacht vastgehouden wordt; wat een belangrijke voorwaarde is voor een goede foto. Het lichtgebruik, de sfeer en het verhaal zijn in deze foto erg sterk. De onconventioneel gekozen centrale compositie versterkt dit effect. Het iconische van de Tasmantoren, de gedetailleerde knipoog naar de waterrijke omgeving en het bijzondere moment met als finishing touch de vogel op de meerpaal, maken de foto de onbetwiste winnaar van deze fotowedstrijd. Op de eerste plaats is geëindigd de foto Tasman Toren in de mist van Harry Overakker.

Ook is de Oostersluis via een webcam te bekijken. Link: Oostersluis

 

Met dank aan: 4412videoproducties

Deel dit artikel