Politie zoekt getuigen straatroof 13 jarige

Deel dit artikel
Haren - De politie doet onderzoek naar de beroving van een 13-jarige inwoner van Haren. De scholier fietste maandagmiddag rond 15.15 uur door het Julianapark in Haren.

Dit parkje ligt tussen de Rijksstraatweg en de Weg van de Jagerskampen.

 

Plotseling schopte een nog onbekende jongeman tegen de fiets van de tiener waardoor hij ten val kwam. Terwijl het slachtoffer op de grond lag trapte de verdachte op zijn hand en schopte tegen zijn knie. Het slachtoffer pakte zijn mobiele telefoon om iemand te waarschuwen. Zover kwam het niet. De nog onbekende knaap griste de telefoon uit de handen van het slachtoffer.

 

Toen de 13-jarige jongen zijn fiets pakte en weg reed trok de verdachte aan zijn bagagedrager en rende achter de geschrokken scholier aan. Signalement van de verdachte: Blanke jongeman, leeftijd ongeveer 18 jaar, gekleed in een zwarte jas met capuchon, een blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen van het merk Reebok. Hij had zijn gezicht/hoofd bedekt met een donkerblauwe sjaal en een zwarte wollen muts, rond model. Getuigenoproep De politie doet onderzoek en vraagt mensen die meer weten over het incident of over de identiteit van de verdachte contact op te nemen met Regiopolitie Groningen. Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000. Mail: via de website Twitter: @politie_overval

Deel dit artikel