Verdachte schietincident in Venezuela aangehouden

Deel dit artikel
Groningen - Vorige week is een 20-jarige man aangehouden door de politie in Venezuela. De man heeft geen vaste woon of verblijfplaats.

Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een schietincident dat op 29 januari 2011 in de Helper Oostsingel in Groningen heeft plaatsgevonden. Hierbij raakte een 26-jarige man gewond. Ook het slachtoffer heeft geen vaste woon of verblijfplaats.

 

Aanleiding

 

Van dit schietincident was bij de politie Groningen geen melding gedaan en was verder niets bekend. Uit een ander lopend onderzoek van de politie kwam er informatie binnen dat dit incident had plaats gevonden. Tijdens dit onderzoek werd duidelijk wie de verdachte was van dit schietincident. De verdachte bleek inmiddels het land te zijn uitgevlucht. Door vakkundig recherchewerk kon na lang zoeken de verblijfplaats van de verdachte worden achterhaald.

 

Uitlevering

 

De politie in Venezuela heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Justitie heeft om de uitlevering van de verdachte gevraagd. De politie in Groningen wacht op de definitieve uitlevering van de verdachte en hoopt het onderzoek in deze zaak verder te kunnen afronden.

Deel dit artikel