Vo-scholieren maken kans op dagje politie

Deel dit artikel
Groningen - De meeste fans verzamelen voor hun eigen lightpainting, een soort lichtfoto. En hun mening geven over het verkeer onderweg naar school of huis.

Dat moeten scholieren van het voortgezet onderwijs de komende weken in onze provincie doen om kans te maken op een paar sneakers of een dagje op stap met de politie.

 

Via de actiewebsite www.groningenfietstveilig.nlwil Regiopolitie Groningen hen extra wijzen op het belang van goede fietsverlichting. De politie controleert dit najaar weer extra op fietsverlichting. Uit onderzoek blijkt dat vooral jongeren tussen 13 en 25 jaar geen goed licht op hun fiets hebben. Daarom wil de politie vooral bij deze groep het belang van fietsverlichting benadrukken. Ze doet dat met een speciale actie via de website www.groningenfietstveilig.nl.

 

Wedstrijd en enquête

 

Via de actiewebsite kunnen scholieren meedoen aan een wedstrijd om de mooiste lightpainting. De Groningse actie haakt daarmee aan bij de landelijke campagne ‘Ik val op!’, waarin een speciale app te downloaden is om zelf lightpaintings te kunnen maken. De scholier uit Groningen die zijn/haar lightpainting via Twitter deelt met @fietstveilig, maakt kans op een stel opvallende sneakers. Behalve meedoen aan de wedstrijd kunnen de scholieren op www.groningenfietstveilig.nl ook hun mening achterlaten over het verkeer onderweg naar school of huis. Wat vinden ze van andere verkeersdeelnemers? Voelen ze zich onveilig op de fiets en zo ja waarom? Ligt dat aan een verkeerssituatie of aan bepaalde medeweggebruikers? De jongeren die de enquête invullen maken kans op een dagje op stap met een agent van Regiopolitie Groningen.

 

Stad Groningen

 

Vorig jaar riep de politie studenten in Groningen op om hun mening te geven over de vraag hoe veilig zij zich als fietser voelen in de stad Groningen. Uit de enquête kwam een aantal bekende knelpunten naar voren, zoals de verkeerssituatie aan het eind van de Korreweg (kruising met Boterdiep, kruising met Nieuwe Ebbingestraat, in-/uitrit van het Noorderplantsoen). Bussen en taxi’s bleken toen voor de 375 studenten die de enquête hadden ingevuld de meest hinderlijke verkeersdeelnemers.

Deel dit artikel