Go your own way 2011

Deel dit artikel
Groningen - Na meerdere motorreizen te hebben gemaakt in diverse landen binnen Europa, Turkije, Peru, Vietnam, Thailand, Laos en Cambodja vind ik het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Op 6 november 2011 zal ik per motor vanaf Nederland vertrekken voor een wereldreis met een totale duur van 4,5 maand, met als eindbestemming Indonesie.

 

Ik zal vanaf Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenie, Kroatie, Bosnie, Montenegro, Servie, Marcedonie, Griekenland en Turkije doorrijden. Vanaf Oost Turkije zal ik via Iran, Pakistan binnenrijden om vervolgens via India, Nepal te bereiken.  
In Nepal zal ik een aantal rustdagen inbouwen om vervolgens via China, Laos, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisie en Singapore als eindbestemming Indonesie te bereiken.  
 
Ik verwacht dat deze reis vol avontuur zal zitten. Zo zal ik in Iran en Pakistan onder politie-escorte gaan rijden en het opiumgebied doorkruisen. In Nepal zal ik in de Himalya diverse bergpassen gaan rijden, inclussief de hoogste bergpas ter wereld genaamd de Khardung La met een hoogte van 5604 meter. 
In Azie wil ik diverse bezienswaardigheden gaan bezoeken. Voorbeelden hiervan zijn; in Cambodja de tempels van Angkor Wat en de Killingfields in de hoofdstad Phnom Penh.

 

Ook zal ik in het zuiden van Cambodja een week lang off-road gaan rijden, waarbij ik diverse Tempels zal bezoeken diep verscholen in de oerwouden. In Vietnam zal ik de oude smokkelroute gaan rijden die gebruikt werd door de Vietcong. Deze route loopt van Noord Vietnam (Hanoi) naar Zuid Vietnam (Saigon).

Ze zijn om 16.00 uur vertrokken onder begeleiding van een motor agent. De man die meerijd gaat tot Kathmandu in Nepal en stapt dan op het vliegtuig waar een vriendin de reis verder meerijd .

 

Meer info op de website van Martijn

Deel dit artikel