Brandweergeschiedenis herleeft in Winschoten

Deel dit artikel
Winschoten - De Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten zet zich in om oude brandweervoertuigen en -materiaal te behouden en te restaureren.

Een van de oude auto's is een Austin Ladderwagen met de bijnaam “Ome Dirk” uit 1962.

 

Dit voertuig wordt momenteel geheel gerestaureerd. De wagen is compleet uit elkaar gehaald en wordt schroefje voor schroefje weer opgebouwd. Alleen al de techniek die in de ladder zit verwerkt heeft de nodige technische hersenkrakers opgeleverd. Alles moet uiteraard ook nog eens zo authentiek mogelijk blijven. Inmiddels is het ladderpakket compleet gespoten en ook al delen van de auto zijn reeds van een nieuwe laag lak voorzien. Nu wordt druk gewerkt om de wagen helemaal weer in elkaar te sleutelen en een laatste serie laklagen aan te brengen. Het kost veel tijd van vele vrijwilligers om een dergelijk project uit te voeren en uiteraard ook het nodige geld. Gelukkig zijn er de sponsoren en subsidies maar hulp blijft welkom.

 

Voor het einde van 2011 moet deze prachtige auto weer helemaal rijklaar zijn. De voertuigen worden ingezet bij demonstraties en optochten maar ze worden ook verhuurd voor allerlei activiteiten en evenementen. Daar naast staat een deel van de collectie in het brandweermuseum. Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.sobwinschoten.nl

Deel dit artikel