Massale politie controle in Groningse Siddeburen

Deel dit artikel
Siddeburen - Niemand kwam zonder een controle vrijdagavond(laat) en nacht (zaterdagochtend) het Groningse dorp Siddeburen binnen.

Op alle invalswegen werd massaal door de politie gecontroleerd.

 

De politie wilde hiermee voorkomen dat het evenals het vorig weekend onrustig zou worden in het dorp en groepen jongeren met elkaar op de vuist zouden gaan. Dat is gelukt want door de massale politie aandacht voor het dorp bleef het rustig. 

 

Vorig weekend moest de politie op zaterdagavond naar het dorp omdat groepen jongeren met elkaar bij het buurthuis wilden vechten. Omdat er sprake zou zijn van wapens, controleerden de agenten de beide mannen een 19 jarige Appingedammer en een 20 jarige man uit Framsum. die in hun auto zaten. In de auto troffen de agenten een boksbeugel en een honkbalknuppel aan. Hierop zijn de beide verdachten aangehouden.

 

Bij fouillering van de Appingerdammer troffen de agenten ook nog een boksbeugel en een mes aan. De verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. De politie onderzoekt deze zaak. De politie heeft met de controle van zaterdagnacht een confrontatie tussen de jongeren weten te voorkomen. Er werd tijdens de controle gezocht naar slag en steekwapens. Die werden niet aangetroffen. Bovendien bleef het volgens de politie rustig in het dorp. Deze week zal benut worden om met de jongeren in gesprek te treden en mogelijk de angel uit het conflict te kunnen halen. De politie maakte dit zaterdagmiddag bekend.

Deel dit artikel