Drie weken lang brandweeroefeningen

Deel dit artikel
Assen - In Assen werd het publiek in het centrum de afgelopen drie weken regelmatig opgeschrikt door de brandweer. Een groot pand stond dagelijks in de brand en binnen bevonden zich een aantal slachtoffers.

Buiten waren duidelijk spandoeken te zien waarop stond dat het om een oefening ging.

 

Onder de naam “Fier” werd in de Drentse hoofdstad op meerdere locaties geoefend door de brandweer. De bevelvoerders van verschillende korpsen konden een aantal complexe situaties oefenen om zo de ervaring en kennis uit te breiden.

 

De Korpsen van Groningen, Drenthe, Friesland en IJsselland waren aanwezig, samen met collega's van de bedrijfsbrandweer. Op het industrieterrein en de rioolwaterzuivering van Waterschap Hunze en Aa's werd geoefend met gevaarlijke stoffen, verkeersongevallen en brand. Op een locatie was brand uitgebroken na een overval en werd een medewerkster gegijzeld. De brandweer werd in het pand vervolgens beschoten waarna deze moesten besluiten het pand te verlaten. Gelukkig met gijzelaar en gewonde collega. Op een andere locatie was een muur ingestort na een explosie en zat in een bus vol boobytraps en een methadonlab. Ook hier lag een slachtoffer verstopt. Uiteraard stond het pand waar de bus in stond vol rook en brandde het binnen. Kortom, de kennis en vaardigheden van de bevelvoerders werd flink op de proef gesteld.

Deel dit artikel