Wij zoeken evacués voor oefening

Deel dit artikel
Vlagtwedde - (Grote oefening “Wedde dat !” gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde, Menterwolde, Oldam) Stelt u zich voor.. “U woont in een leuk appartement boven de Super de Boer in Vlagtwedde. Door een enorme explosie wordt een groot aantal appartementen verwoest.

Al uw spullen zijn weg. Bovendien kunt u voorlopig niet terug naar huis, wat nu?!”. U moet er niet aan denken.

 

Toch zijn er in de gemeenten Vlagtwedde, Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Veendam en Stadskanaal mensen die hier wél aan denken. Die er zelfs plannen voor maken én deze plannen zo nu en dan graag willen en moeten oefenen. Aanstaande donderdag 3 november vindt er daarom in de gemeente Vlagtwedde een grote oefening plaats voor het beoefenen van de processen Opvangen en Verzorgen, slachtoffer-registratie, Primaire levensbehoeften en Transport, Voorlichten en Communiceren en Uitvaart en Herdenken.

 

Deze teams gaan samen met het Nederlandse Rode Kruis rond de 100 (vrijwillige) evacués opvangen in de Bolderborg te Vlagtwedde. Bent u benieuwd hoe de processen rondom een dergelijke grootschalige opvang gaan? Geef uzelf (samen met uw familie en/of vrienden) dan op als evacué!

 

De 3de november wordt u na een korte briefing (start 16.00 uur in –de buurt van- Vlagtwedde) per bus vervoerd naar de opvanglocatie waar de oefening start met een registratieproces. Na wat drinken en ook een avondmaaltijd (de catering wordt u uiteraard gratis aangeboden) wordt u uiterlijk om 19.30 uur met de bus naar de briefinglocatie terug vervoerd en is het einde oefening. Bovengenoemde processen kunnen alleen realistisch beoefend worden met voldoende vrijwilligers, dus geef u op! Ga naar www.crisismanagementgroningen.nl en klik op “Meld je hier aan als evacué voor de rampenoefening “Wedde dat?!” op 3 november 2011”.

 

Na uw opgave ontvangt u uiterlijk vrijdag 28 oktober meer informatie. U kunt zich tot uiterlijk woensdag 26 oktober 2011 opgeven.

 

Graag tot de 3de november !

Deel dit artikel