Veel gewonden bij aanvaring (oefening)

Deel dit artikel
Hellevoetsluis - Zaterdag heeft er een waterongeval plaatsgevonden op het Haringvliet. Twee schepen hebben een aanvaring gehad en op één boot heeft een brandje gewoed.

Hierdoor waren er veel gewonden vooral veel kinderen.

 

Deze zijn door de KNRM en de Reddingsbrigade naar vaste wal gebracht. Hier werden de slachtoffers overgenomen door de Ambulance die een triage uitvoerde en vanuit daar zijn de slachtoffers afgevoerd naar de Sigma tent hier zijn gewonden behandeld en verder afgevoerd naar het ziekenhuis. Dit was een multi-disciplinare oefening genaamd HAREX KNRM station Ouddorp KNRM station Stellendam en KNRM station Dordrecht hebben meegedaan aan deze oefening.

 

De oefening is opgezet om de samenwerking tussen de diverse omliggende hulporganisaties en instanties te verbeteren. Andere deelnemende partijen zullen zijn: Brandweer, GHOR, Politie/KLPD, Reddingsbrigade, Rijkswaterstaat en natuurlijk de KNRM in samenwerking met de Nederlandse Kustwacht. Tijdens deze oefening zal de SAR Liaison ingezet worden namens de Kustwacht. De SAR Liaison is aangesteld door de Nederlandse Kustwacht om op een plaats van het incident de verschillende land en water redding eenheden te adviseren over de verschillende (reddings)mogelijkheden die de KNRM/Kustwacht te bieden heeft. En is dus een belangrijke schakel tussen het Kustwachtcentrum in Den Helder en de verschillende Search and Rescue eenheden op de plaats van het incident.

Deel dit artikel