Babbelaars actief in Vinkhuizen

Deel dit artikel
Groningen - Bij de politie zijn afgelopen week twee meldingen binnen gekomen over babbeltrucs in Vinkhuizen. Twee bejaarde vrouwen hebben aangifte gedaan.

De babbeltrucs vonden plaats aan de Radiumstraat en de Metaallaan. Bij beide bewoonsters belde een onbekende persoon aan en stelde vragen.

 

In één geval werd gevraagd naar de CV ketel, omdat de onbekende persoon nieuw in de straat was komen wonen. Terwijl de bewoonster in de schuur wijst waar de CV ketel zit, wordt er uit haar woning geld weggenomen. In het andere geval worden vragen gesteld over de gootsteen. Terwijl de onbekende persoon met de bewoonster bij de gootsteen staat, worden goederen uit de slaapkamer weggenomen. In beide gevallen is de voordeur opengebleven, terwijl de bewoonster met de onbekende persoon mee liep.

 

De onbekende persoon betreft in beide gevallen een vrouw, maar met verschillende signalementen. De politie roept mensen op alert te zijn bij onbekende personen die aan de deur verschijnen. Bij verdachte omstandigheden kan altijd contact worden opgenomen met de politie via 0900-8844.

Deel dit artikel