Poederbrief in Enkhuizen

Deel dit artikel
Enkhuizen - Vrijdagmorgen rond 9.00 uur is bij een bedrijf aan het Westeinde een pakketje bezorgd met daarin een onbekende stof.

Medewerkers maakten dit open en alarmeerden de politie toen zij de onbekende stof ontdekten.

 

De politie heeft het terrein afgezet.

In totaal vijf personen zijn in direct of indirect contact geweest met het materiaal. Uit voorzorg heeft de brandweer deze mensen in een speciaal daarvoor uitgeruste unit ontsmet. In het kantoorpand van het bedrijf waren nog 18 mensen aanwezig die later ook uit het pand mochten en uit voorzorg zijn ontsmet.

Het pakketje met de onbekende inhoud is voor onderzoek naar het RIVM gestuurd. Op dit moment wordt onderzocht om welke stof het gaat, de uitslag van het onderzoek wordt vandaag aan het einde van de dag verwacht. Tot die tijd is het kantoorpand aan het Westeinde niet toegankelijk voor medewerkers of publiek. Andere medewerkers die buiten dit kantoorpand of in andere bedrijfspanden aan het werk waren, konden gewoon doorgaan met hun werkzaamheden. Voor hun was er geen gezondheidsrisico, dat geldt ook voor omwonenden. De politie is direct een onderzoek gestart naar de afzender van dit pakket.

Deel dit artikel