Nieuw voertuig voor brandweer Assen

Deel dit artikel
Assen - Woensdagavond was het dan na lang wachten zover. De officiële voertuigoverdracht van het nieuwe schuimblusvoertuig van de Asser brandweer was aangebroken.

De avond begon met het afscheid van de voorganger.

 

De Mercedes-Benz 1222 4×4 schuimblusvoertuig dat sinds 1993 dienst deed werd overgedragen aan de stichting Bosbrandweer Nederland. Deze zullen het voertuig weer in geheel originele staat terugbrengen waarna het voertuig naast zijn ‘broertje’dienst zal doen. De bosbrandweer is namelijk reeds in het bezit van een Mercedes die tegelijkertijd met de Asser schuimblusvoertuig werd opgebouwd en uitgeleverd. Nadat de burgemeester van Assen de sleutels had overgedragen kreeg hij van de bouwer Dutch Rescue Verhicles de sleutel overhandigd van het MAN schuimblusvoertuig.

 

Helaas voor de Burgemeester was hij maar kort in het bezit van de sleutels. Al snel werd de sleutel overgedragen aan de Asser brandweer zodat deze het voertuig officieel in gebruik konden nemen. Buiten werd door de aanwezigen de oude schuimblusser uitgezwaaid en de nieuwe hartelijk verwelkomt. Door de komst van het nieuwe voertuig is de Asser brandweer minder afhankelijk van de waterwinning. Het nieuwe voertuig beschikt over een tankinhoud van 14.000 liter water en 1000 liter schuimmiddel. Na afloop van het officiële gedeelte werd er nog nagepraat. Ook was er de gelegenheid om de nieuwe ademluchtinrichting te bekijken. Zowel de Asser brandweer als de stichting Bosbrandweer Nederland zijn verheugd met hun aanwinst.

Deel dit artikel