Noodweer in delen van Zuid Limburg.

Deel dit artikel
Eijsden - Donderdagavond trok er over Zuid Limburg een groot onweer-complex waarbij het hemelwater met bakken uit de lucht viel waardoor er veel overlast ontstond.

In Eijsden, het meest zuidelijke dorp in de provincie, moest zelfs Blusgroep Eijsden er aan te pas komen om ondergelopen kelders leeg te pompen in de Ingenieur Rocourstraat.

Het water stroomde echter ook de huizen in van dezelfde straat. Ook ondergelopen afdakjes moesten van het overtollige water ontdaan worden. Volgens een van de bewoners in de Ingenieur Rocourstraat heeft de gemeente Eijsden de riolering tegen de stroom ingebouwd waardoor het water niet verwerkt kon worden. Niet alleen in Eijsden, maar ook in Maastricht waren veel straten ondergelopen, zoals bij de Ruttensingel, de Desiré Leesensstraat en de Prins Bisschopsingel. Op andere plaatsen is er naast de wateroverlast ook stormschade geweest, zoals het treinverkeer tussen Heerlen en Valkenburg dat gestremd werd door een omgewaaide boom die op de rails terecht was gekomen. De afgelopen uren heeft de brandweer Limburg-Zuid de handen vol gehad aan de vele hulpverzoeken die door het noodweer was veroorzaakt.

Deel dit artikel