Beroving op de Friesestraatweg

Deel dit artikel
Groningen - Een 23-jarige man uit Groningen is maandagavond aan de Friesestraatweg in Groningen omstreeks half twaalf beroofd van zijn portemonnee.

Het slachtoffer reed op zijn fiets toen hij twee fietsen op de grond zag liggen en daarbij 3 mannen zag staan.

Omdat hij dit niet helemaal vertrouwde toetste hij vast 112 in op zijn gsm. Even later werd hij ter hoogte van Woldring aangesproken door twee van de drie mannen die hij even daarvoor gezien had. De mannen zaten samen op één fiets. De man die achterop de fiets bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste geld. Hierop gaf de 23-jarige zijn portemonnee af. De twee verdachten zijn vervolgens samen op één fiets gestapt en voor het laatst gezien in de omgeving van het bruggetje over het Reitdiep.

Na de beroving belde het slachtoffer zelf 112. Het slachtoffer omschrijft de verdachten als volgt: De man voor op de fiets droeg een zwarte trui met diverse tekens, een petje en een lichte huidskleur. De man achterop de fiets die het slachtoffer bedreigde, had een donkere huidskleur en droeg een rode capuchon-trui waarvan hij de capuchon op zijn hoofd droeg. Eventuele getuigen van de beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie. Ook andere mensen die mogelijk zijn aangesproken door 2 jongemannen met een licht getinte en donkere huidskleur op een fiets, worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel