Verkeersmaniak weet te ontkomen

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft zaterdagmiddag geprobeerd een automobilist aan te houden die met hoge snelheid en onverantwoord rijgedrag door Groningen reed.

De bestuurder wist te ontkomen. De politie trof de auto van de bestuurder aan in de Bottemaheerd en heeft het voertuig in beslag genomen.

De identiteit van de automobilist is bekend. De automobilist viel op toen hij met hoge snelheid vanaf de Beneluxweg de Noordzeeweg op wilde rijden. Hij haalde daarbij meerdere voertuigen op de vluchtstrook van de oprit in. Een agent die bezig was met een verkeerscontrole was hier getuige van en ging achter het voertuig aan. De bestuurder van de auto reed bij diverse verkeerslichten door het rode licht, haalde links en rechts in en reed vervolgens met hoge snelheid door de wijken De Hunze en Van Starkenborgh. In de Berlageweg stapte een passagier uit.

Omdat agenten op veilige afstand reden, wist de automobilist met hoge snelheid te ontkomen. De passagier werd aangehouden. In de Tonny van Leeuwenlaan reed de bestuurder zichzelf vast. Een motoragent probeerde de verdachte klem te zetten, maar de bestuurder reed achteruit in op de agent. Die kon zich net op tijd in veiligheid brengen. De man reed daarna via kleine straten (met spelende kinderen), fietspaden en gazons naar Beijum. De politie heeft hem vanwege de veiligheid voor andere weggebruikers en zichzelf laten gaan.

Deel dit artikel