Speciaal trainingsauto voor brandweerchauffeurs

Deel dit artikel
Winschoten - Ziegler Brandweertechniek B.V. uit Winschoten heeft een speciaal voertuig ontwikkeld voor trainingsdoeleinden van brandweerchauffeurs.

Kortom een unieke gelegenheid om alle brandweerchauffeurs te trainen op hun rijvaardigheid en hun alertheid te vergroten. Het voertuig is opgebouwd op een Mercedes-Benz chassis, type Atego 1428F. De Mercedes is voorzien van een dubbele cabine en is ingericht met ademluchtbeugels.

Op het voertuig zitten 2 betonblokken met ieder een gewicht van 3100 kg. Het zwaartepunt is 215 mm naar achteren te verplaatsen en 150 mm te verhogen. Doordat het voertuig is uitgerust met zogenaamde ‘’zijwielen’’ is het onmogelijk dat het voertuig op zijn kant gaat. Zo voorkom je dus schade aan de huidige tankautospuit / hulpverleningsvoertuig. Daar komt bij dat tijdens de rijtraining het huidige voertuig op uitruk kan blijven staan, terwijl je wel met hetzelfde gewicht realistisch oefent. Voordelen: ü Realistische rijtraining. ü Zwaartepunt testvoertuig instelbaar aan de hand van uw huidige tankautospuit of hulpverleningsvoertuig. Combinatie training met eigen voertuig is mogelijk.

Voor de verhuurmogelijkheden of eventueel een vrijblijvende demonstratie, kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met onze productspecialist, de heer J. Slump.

www.ziegler-nl.com

Deel dit artikel