Aanvaring nabij Kampen met hoogspanning (Video)

Deel dit artikel
Kampen - Een kraan op een binnenvaartschip heeft woensdagmiddag omstreeks kwart over vijf een viertal hoogspanningskabels kapot getrokken die boven de IJssel hingen ter hoogte van de Eilandbrug (N50) te Kampen.

De brandweer werd verzocht om met spoed ter plaatse te komen vanwege een aanvaring. Bij het terrein van scheepsbouwer Wärtsila waren de hoogspanningskabels op de grond terecht gekomen, waardoor mogelijk enkele hekken onder 110.000 volt hoogspanning kwamen te staan.

Het schip was onderweg vanaf de Roggebotsluis – waar een tweede brug wordt gebouwd – en ging richting de haven van Kampen. Bij de Eilandbrug zouden de hoogspanningskabels over het hoofd zijn gezien en door de hijskraan kapot getrokken. Daardoor ontstond er een enorme vonk waarbij er kortstondig flinke vlammen waren op het schip. Deze waren binnen enkele seconden weer verdwenen. Het personeel van het schip kon ondanks de enorme klap het schip in de haven bij de Loswalweg zonder verwondingen verlaten. Wel waren de bemanningsleden erg geschrokken. De politie heeft de omgeving ruim afgezet en er wordt gekeken hoe alles weer gerepareerd kan worden. Een klein deel van Kampen zou tijdelijk zonder stroom zijn komen te zitten; het betrof dan vooral het gedeelte op het Kampereiland. De verkeerslichten op de N50 bij de Ramspolbrug zouden niet werken.

Deel dit artikel