Motorboot volledig uitgebrand op het Paterswoldsemeer (Video)

Deel dit artikel
Haren - Op het Paterswoldsemeer is dinsdagmiddag een motorboot (B-Liner) volledig uitgebrand. De brandweer van Haren werd om half vijf gealarmeerd en kwam met een tankautospuit en een boot ter plaatse.

Men zette de voertuigen langs de Hoornsedijk bij de molen. Enkele omstanders schoten te hulp en brachten de brandweermensen met het blusmateriaal naar het Bakeneiland waar de brand woedde. De grote zwarte rookwolken waren in de wijde omgeving te zien.

De eigenaar van de boot was met werkzaamheden bezig waarna er door nog onbekende oorzaak brand was ontstaan. Ook een brandweerboot van het korps Zoutkamp die bij toeval in de buurt was schoot het Harense korps te hulp. Mede door de grote hoeveelheid brandstof dat aan boord was van de motorboot greep het vuur snel om zich heen. Rond half zes kon het sein brandmeester worden gegeven. De boot is naar de haven gesleept en de brandweer heeft daar het wrak afgeblust met schuim.

 Omstreeks acht uur werden de spuitgasten opnieuw opgeroepen voor een scheepsbrand, ter plaatse bleek het te gaan om de boot die eerder vanmiddag in brand stond. Men heeft wat nageblust en keerde daarna terug naar de kazerne.

Deel dit artikel