Twee branden in korte tijd Leeuwarden

Deel dit artikel
Leeuwarden - Dinsdagochtend vroeg om 1:15 kwam er bij de brandweer een melding binnen van een buitenbrand aan de Egelantierstraat. Niet veel later om 2:42 werd de brandweer opnieuw gealarmeerd, ditmaal voor een containerbrand aan de Vuurdoornstraat.

Bij de 1e brand bleek bij aankomst dat er op de Schieringerweg een forse brand woede in een stapel sloopafval van de eerder afgebrand voormalige Da costaschool en Csg Comenius. De brandweer heeft de brand met bestreden met twee stralen one-seven blusschuim. De brand was vervolgens zeer snel onder controle. Het nablussen heeft nog enige tijd geduurd. De oorzaak van de brand is hoogstwaarschijnlijk brandstichting. Na ongeveer drie kwartier kon de brandweer retour naar de kazerne. Om 4:07 later in de nacht is de brandweer opnieuw uitgerukt naar de afvalbult voor nacontrole.

Bij de tweede melding kwam de brandweer met spoed ter plaatse. Er bleek een afvalcontainer tegen een gevel van een flat in brand te staan. Met een hogedrukspuit was de brand gauw uit en kon de brandweer retour naar de kazerne. Of dit te maken had met de eerder brand op de Schieringerweg deze nacht, is niet bekend. De politie zal dit verder uitzoeken.

Deel dit artikel