Brandweer Pekela oefent Middel-Ongeval

Deel dit artikel
Oude Pekela - Vele Pekelders dachten woensdagavond dat er iets ergs was gebeurd in Oude Pekela. De ene na de andere sirene ging af. Vele brandweervoertuigen waren samen met meerdere ambulances uitgerukt naar de Hendrik Westerstraat in Oude Pekela.

Twee personenauto's waren frontaal op elkaar gereden. In beide auto's zaten slachtoffers bekneld. Of dat al niet erg genoeg was lag enkele tientallen meters verder een personenauto in het Pekelderdiep. In de auto zat nog een slachtoffer. Terwijl de brandweer druk bezig was de slachtoffers uit de gebotste wagens te halen, waren andere hulpverleners bezig met een reddingsactie bij de te water geraakte auto.

Duikers konden het slachtoffer tijdig uit het voertuig halen. Inmiddels waren brandweerlieden bij het andere ongeluk bezig om het dak van de beide wagens te knippen. Ook hier slaagden de hulpverleners erin om beide personen uit de wagens te halen. Alle slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht waarna de brandweer weer kon inpakken. Vreemd genoeg was er geen politie te bekennen……..Maar dat kwam dan ook omdat dit een grote oefening was van de gezamelijke brandweer van de Gemeente Pekela. De oefening werd bekeken door vele Pekelders.

Deel dit artikel