Meerdere hennepkwekerijen opgerold in Leeuwarden

Deel dit artikel
Leeuwarden - Woensdag heeft de politie Friesland op verschillende plekken in de Provincie hennepkwekerijen opgerold.

Rond 8.30 en 8.45 werden in Heerenveen en Nieuwehorne in een woning Hennepkwekerijen ontdekt, doordat in beide gevallen brand was ontstaan. In Heerenveen rukte de brandweer met twee tankautospuiten en een hoogwerker uit naar de Els. Hier bleek rook onder het dak vandaan te komen en bij het binnentreden trof de brandweer een hennepkwekerij aan. De brandweer had het vuur snel onder controle en de kwekerij is 's middags door Omrin ontruimd.

In Leeuwarden werd rond 10 uur de eerste kwekerij 's morgens in een bedrijfsloods aan de Castorweg op industrieterrein de Hemrik ontruimd. Hier trof de politie in twee verschillende ruimtes planten aan. In een andere ruimte stond een kleine hoeveelheid hennep stekjes. In de loods stond een stacaravan waar ook een aantal planten in stonden. Achter in de loods was een apart hok gebouwd wat in twee gedeeltes was verdeeld, waar de kwekerijen waren opgezet. De stroom werd illegaal afgetapt en is door Enexis afgesloten. In totaal zijn hier zo'n 300 planten aangetroffen en vervolgens vernietigd door Omrin.

Later op de ochtend werd in een woning aan de Westersingel boven een fietsenzaak ook een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Deze kwekerij bevond zich op de zolderverdieping in een klein kamertje. Bij de inval is 1 persoon aangehouden en overgebracht voor verhoor naar het politiebureau. Ook hier zijn alle apparatuur en planten in beslag genomen. De stroom was hier ook zeer gevaarlijk aangelegd en was er een groot gevaar voor brand.

Deel dit artikel