Dertig keer geschoten in Baflo bij drama Dick Haveman (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Dertig keer is er volgens het Openbaar Ministerie geschoten bij de arrestatie van de 25 jarige Alasem S. die op 13 april zijn vriendin Renske Hekman en vervolgens agent Dick Haveman van het leven beroofde.

Woendagmiddag was er een persconferentie bij het OM in Groningen. Renske Hekman werd met een brandblusser zo hard tegen haar hoofd geslagen dat ze overleed.

Een buurman die ter plaatse kwam werd vervolgens door de dader bedreigd. De verdachte liep vervolgen richting het station maar vergiste zich in de weg en liep een doodlopend straatje in die eindigt bij een boerderij. De eigenaar van de hoeve heeft de man, vanwie hij niet wist wat hij gedaan had, weer op weg naar het station.

Hij kwam hierna de agent op de motor tegen die hem aan wilde houden. In de schermutseling. de agent werd in het gezicht geslagen, viel het pistool van de agent op de grond en beiden wilde het wapen pakken, de verdacht pakte het wapen op en schoot op de agent. Eerst in zijn gezicht en vervolgens in de nabijheid van de schouder. Daar werden vitale delen geraakt die de dood van de agent tot gevolg hadden. Of de dader wist dat hij met een agent te maken had, is niet geheel bekend omdat de verdachte tegenstrijdige verklaringen aflegt hierover. De agent was in burger kleding. Ook werd een passant in het been geschoten terwijl een buurman nog weg kon komen waarna de kogel het huis raakte. Er ontslaat vervolgens een schoten wisseling tussen agenten en de inmiddels in de politieauto weg gekropen dader.

Er is dertig keer op de auto geschoten. De verdachte werd vijf keer geraakt en ligt nog steeds in het Pi ziekenhuis in Scheveningen. Volgens het OM zijn er nog verschillende zaken onduidelijk en in onderzoek. Het kan nog wel enige tijd duren voordat het complete verhaal bekend wordt.

 

 

Zie ook met Korpseer begraven

Deel dit artikel