Brandweer redt paard uit moddersloot

Deel dit artikel
Veendam - De brandweer van Veendam is woensdagavond een uur bezig geweest met de redding van een paard. Het onfortuinlijke beest zat al een tijdje vast in een moddersloot achter een boerderij aan de Korte Akkers in Veendam. Toen de eigenaren het beest er niet uitkregen, werd besloten de brandweer te bellen.

De brandweer kwam ter plaatse met twee auto’s waaronder de hoogwerker. Dit om het paard eventueel te kunnen liften met de arm van de hoogwerker. Alleen ter plaatse was het niet mogelijk om met de hoogwerker dicht genoeg bij te komen. Hierop werd de hulp ingeroepen van een boer uit de buurt om te assisteren met een verreiker. Het beest zat tot aan zijn buik toe vast in de modder en er zat geen tot weinig beweging in.

Nadat de veearts ter plaatse kwam werd besloten om het paard met mankracht er uit te trekken. Dit met succes. Na enig getrek kwam het beest los en met de laatste kracht kon deze op het droge worden getrokken. Het dier bleef in eerste instantie nog op de grond liggen maar na een tijdje kwam het in de benen.

De veearts heeft het paard een kalmeringsspuitje gegeven. Daarna werd het dier schoongespoten om zo te kijken of er verwondingen waren. Her en der had het paard wat schrammen waar het aan behandeld word. Na ook de materialen te hebben schoongespoten zijn de Veendammer brandweerlieden teruggekeerd naar de kazerne.

Deel dit artikel