Haren en Bellingwolde winnen brandweerwedstrijden (Video)

Deel dit artikel
Slochteren - De blusploegen van Haren en Bellingwedde hebben zaterdag bij de brandweerwedstrijden in Slochteren de eerste prijs mee naar huis genomen.

In twee klasses werd zaterdag de hele dag in en op de parkeerplaats van de Duurswoldhal in Slochteren gestreden om de eerste plek. Het korps uit Bellingwedde ging in de 112klasse met de eerste prijs naar huis, brandweer Haren deed dit in de TAS-HD klasse.

Scenario TAS-HD baan: In de Duurswoldhal was door werkzaamheden in de meterkast brand uitgebroken. Twee werknemers van het installatiebedrijf wisten niet tijdig uit het brandende pand te komen. Een derde werknemer wist tijdig uit het pand te komen en wachtte de brandweer voor het pand op. Tijdens de zoektocht kwamen de brandweerlieden bij de trap op de begane grond het eerste slachtoffer tegen, de tweede slachtoffer werd bovenaan de trap gevonden. Nadat het vuur was bestreden en het gebruikte materiaal was opgeruimd was het einde oefening.

Scenario 112 baan: Een feestende groep mensen op een boerenkar werd door een automobilist aangereden, de kar kanteld na de aanrijding waardoor een persoon onder de kar bekneld kwam te zitten. De bestuurder van de auto raakt ook bekneld. Een derde persoon raakte niet gewond maar was wel vermist. Een BBQ die op de kar stond zorgde er voor dat het stro dat van de kar was gevallen in brand vloog.

Het was aan de deelnemende ploegen om deze situatie tot een goed eind te brengen.

 

Uitslag 112 baan

1. Bellingwedde

2. Delfzijl

3. Veendam 1

4. Hoogezand Sappemeer 1

5. Vliegbasis Leeuwarden

6. Scheemda

7. Bedum

8. Wehe den Horn

9. Gasselternijveen

10. Hoogezand Sappemeer 2

De nummers 1,2 en 3 gaan door naar de gewestelijke wedstrijden in Groningen, stad op 28 mei.

Uitslag TAS-HD baan

1. Haren

2. Avebe Ter Apelkanaal

3. Uithuizermeden

4. Dienst uitvoerende onderwijs

5. Wagenborgen

6. Ten Boer

7. Meldkamer Groningen

8. Vlagtwedde

9. Suiker unie  Vierverlaten

10. Koudum

11. Winschoten

De nummers 1,2 en 3 gaan door naar de gewestelijke wedstrijd te Jubbega, Friesland 25 juni.

Zie ook Prijsuitreiking panorama foto en hier de panorama van de wedstrijd lokatie en meer foto's op www.112hoogezand.nl

 

 

Foto 1  bron: Brandweer Haren foto.

Deel dit artikel