Woning te vol voor bewoner‏ in Leeuwarden

Deel dit artikel
Leeuwarden - De politie heeft maandagavond in samenwerking met de gemeente Leeuwarden een woning aan de Valeriusstraat betreden die geheel volgebouwd stond met allemaal nieuwe en gebruikte spullen.

Na het forceren van de deur werd er ontdekt dat de woning zo vol stond dat de deur niet eens open kon en het betreden van de woning onmogelijk was.

Er werd dan ook besloten om een afvalverwerkingsbedrijf in te schakelen. Toen de “puinruimers” net begonnen waren kwam de bewoner aan. Ze moesten zijn woning verlaten en van zijn spullen afblijven. Na enig overleg tussen gemeente, politie en de woningbouw werd besloten om door te gaan zodat in ieder geval de deur fatsoenlijk open en dicht kon en het slot kon worden vervangen. De bewoner slaapt momenteel bij familie omdat hij in zijn eigen woning geen ruimte meer heeft om te kunnen slapen.

De berging stond eveneens tot de nok toe vol. Later zal er opnieuw overlegd worden wat er met de rest van de spullen zal gaan gebeuren. De brandveiligheid komt nu namelijk ook ernstig in gevaar.
Deel dit artikel