Peizenaren vermaken zich met brandweer korps

Deel dit artikel
Peize - Koninginnedag 2011 was voor veel Peizenaren, zowel jong als oud, brandweer spelen. De leden van de Peizer brandweer hadden weer verschillende spelletjes en demonstraties op de Brink van Peize georganiseerd.

Papa’s en mama’s mochten in een tot woonkamer ingerichte zeecontainer ervaren hoe het is om met adem lucht in een met rook gevulde ruimte rond te lopen.
Een vuurhaard en een slachtoffer (pop) maakten het geheel zeer realistisch aldus de deelnemers. Met het hydraulisch red-gereedschap aan de slag gaan was ook alleen aan de ouderen voorbehouden. Opvallend was dat de Peizer dames hier hun hand ook niet voor omdraaiden en vakkundig aan de slag gingen. De kinderen konden met de hogedruk straal een aantal blus spelletjes spelen.
Voor de skelter race waar op het einde ook een brandje geblust moest worden stond regelmatig een rij te wachten om mee te mogen doen. De demonstratie vlam in de pan en waarom die niet met water geblust dient te worden sprak alle aanwezigen weer tot de verbeelding. De brandweer van Peize was na afloop weer zeer tevreden over het verloop van de inzet.

Deel dit artikel